maandag 29 juni 2009

Bijna zover !

Wat gaan de dagen toch snel!
Nog minder dan een week zitten we al op Curacao, wat hebben we er zin in!

Als dank voor alle lieve reakties op het eerste bericht op de weblog volgt bij dit berichtje een filmpje van Daan, in maart 2009 opgenomen bij het paardrijden in manege Schimmelcroft in Heemskerk.



Gisteren was de 2e aflevering van Zoovenirs op Nederland 1: opnieuw een mooi beeld van het Curacao Dolphin Therapy Centre.
Volgende week, zondagavond 5 april op Nederland 1 om 18.10 uur, de 3e aflevering met daarin in ieder geval Paulien Doets van Stichting Doe een Wens, die ons drie jaar geleden persoonlijk een week lang op Curacao begeleid heeft. Blijf kijken!

Voor diegenen die een reaktie op de weblog willen geven: klik niet op het envelopje onderaan het bericht, maar op het aantal reakties links daarnaast. Dit werkt namelijk heel eenvoudig.

Liefs, Familie Schouten

zondag 21 juni 2009

opening van Daan's weblog

Welkom op de weblog van Daan Schouten!

Deze weblog is gemaakt ter ere van Daan zijn reis naar Curacao van om daar van 3-20 juli 2009 dolfijntherapie op het Curacao Dolphin Therapy Centre te gaan volgen.

Hoe is het zo gekomen?
Ruim een jaar na zijn geboorte op 29 juli 1999 is bij Daan de energiestofwisselingsziekte van Leigh vastgesteld. Dit houdt in dat hij zeer weinig energie uit zijn voedsel haalt, waardoor hij de energie alleen kan gebruiken voor zijn vitale funkties. Lopen, praten en fijne motoriek kosten veel energie, en daar heeft hij dus moeite mee. Desondanks heeft Daan heel veel plezier in het leven.
Sinds zijn vierde volgt Daan met veel plezier speciaal onderwijs bij Heliomare in Wijk aan Zee/Heemskerk.

In mei 2006 zijn we met ons gezin op kosten van Stichting Doe een Wens een week naar Curacao geweest, en hebben daar met zijn allen een zogenaamde dolphin swim van een half uur gevolgd.

Stichting Doe een Wens was hiervoor aangeschreven door Margriet Hoek, die Daan vier keer per week met de taxibus heen en weer naar Heemskerk rijdt.

We kunnen Margriet niet genoeg bedanken voor dit fantastische initiatief!
Daan genoot zichtbaar van de dolphin swim, en thuisgekomen vertelden we iedereen dat dit zeker een vervolg verdiende.
Gezien de resultaten die dolfijntherapie met zieke en gehandicapte kinderen heeft geboekt, hopen we dat het misschien Daan's ontwikkeling ook wat kan versnellen.
Wij genieten dagelijks enorm veel van Daan's blije natuur en de liefde die hij ons geeft. Daarom gunnen wij hem dit contact met de dolfijnen ook zo!

De reis, het verblijf en de therapie kosten echter veel geld, en sparen ging niet echt snel.
Eind 2007 hebben Daan's oma Tiny Schouten en zes vriendinnen van Ellen: Tineke, Yvonne, Rina, Marlies, Leny en Tineke de handen ineen geslagen om, zonder dat Tom, Ellen, Daan, Rick of Loes het wisten, het geld bijeen te brengen om deze reis mogelijk te maken.
Na allerlei serieuze en ludieke akties, met als hoogtepunt een benefiet- feestavond bij Nico en Yvonne Schenk met live muziek en een veiling, werd ons eind januari 2008 het astronomische bedrag van € 11.000 overhandigd.
Begrijpelijk dat we hierover zeer emotioneel waren, want de verrassing was echt compleet.
Niemand had ons hier iets over laten ontvallen, terwijl onze volledige familie en half Enkhuizen er van afwist.
Door de studie van Rick en Loes lukte het niet nog in 2008 de reis te boeken, vandaar dat we dit jaar direkt na de diploma uitreikingen naar Curacao vliegen.
We zullen dagelijks op deze weblog verslag uitbrengen van Daan's therapie en andere belevenissen.
Als Tom goed geluisterd heeft naar de wijze adviezen van webloggoeroe Dion Croon, dan moeten er vrij professioneel uitziende presentaties uit komen rollen.
Toevallig is de Tros vandaag op Nederland 1 een serie reportages gestart over de Curacao Dolphin Academy, waar ook de dolfijntherapie gegeven wordt. Deze serie gaat over het gedeelte waar alle toeristen de dolfijnen kunnen ontmoeten en met ze kunnen zwemmen.
Heb je de eerste uitzending vanavond gemist?
Kijk dan op http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/search?serID=888&md5=64b714a676332694c877114e33482fad&sq=zoovenirs en druk op het rode pijltje rechts onderaan. De uitzending duurt ca. 45 minuten.
Volgende week, 28 juni om 18.10 uur op Nederland 1 is de volgende aflevering.
Tot het volgende verslag! Reakties en goede raad worden zeer op prijs gesteld!
Liefs, Tom, Ellen, Rick, Loes en Daan Schouten, opa Klaas en oma Tiny Schouten en Lisanne Kruizinga, Rick's liefde