dinsdag 4 augustus 2009

Daan's 10e verjaardag

Hallo trouwe lezers,

Afgelopen week, op woensdag 29 juli, werd Daan 10 jaar.
Groot feest natuurlijk, veel gasten, verwacht en onverwacht, en met een prachtige toepasselijke grote verse slagroomtaart.
Daan genoot van alle aandacht, cadeaus en blije gezichten, en bleef, zoals dat op een verjaardag gaat, tot laat op.

Later die week kregen we nog een mooi cadeau van Astrid, Daan's therapeut op Curacao.
In het verslag over de therapieweken schreef ze het volgende aan Daan persoonlijk:

"Daan en zijn dolfijn Li-Na:
Er zijn bijna geen woorden voor om te omschrijven hoe jullie op elkaar reageerden … super enthousiast en uitbundig. Het leek wel of je in een trance raakte, Daan. Wat een chemie. Al vanaf het eerste moment waren jullie dus dikke vrienden. En dat was te merken, wat een opwinding! Je hebt heel veel gelachen met Li-Na! Wat een prachtig gezicht. Je genoot zichtbaar van het zwemmen met haar en vond het geweldig om haar trucjes te laten doen. Je keek dan heel goed naar haar. Je vond het erg leuk om op je rug op de buik van Li-Na te liggen. Het ‘Li-Nabed’. Ook vond je het erg leuk om Li-Na kusjes te geven. Omdat je dit in het begin met open mond deed hebben we geoefend met het geven van een ‘echte kus’ met je mond dicht. Je hebt hard mee geoefend, zowel in het water met Li-Na als op het dok met een spiegel. Ook lukte het je heel goed om Li-Na te laten zingen en een handstand te laten maken.

Daan, we hebben jou leren kennen als een ontzettend vrolijke en gezellige jongen met een duidelijke eigen wil.
Je hebt heel hard gewerkt en bent soms zelfs doorgegaan als je er eigenlijk geen zin meer had. Klasse! Je mag dan ook echt trots zijn op jezelf!
We vonden het erg gezellig en fijn om met jou te werken en hopen jou en je familie nog een keer te mogen ontmoeten bij het CDTC. Het allerbeste …".

En alsof het nog niet vrolijk genoeg is, nog een filmpje over één van Daan's meest spraakmakende verjaardagscadeaus. Dat wordt genieten!

Liefs, Tom en Ellen