zondag 30 juni 2013

zondag luierdag en happy hour op Mambo Beach

Hallo lieverds,

Zoals jullie aan de kleine lettertjes van het bericht van gisteren hebben kunnen lezen, was de avond met Ramon Beuk een latertje.
Door middernacht kwamen we thuis, en om kwart voor twee was de weblog af.
Logisch dus dat de oogjes vanmorgen iets later opengingen. Van het wijnarrangement vandaag weinig gemerkt. Zijn we toch gehard na de amusetour op Vlieland met tien glazen wijn (gisteravond waren het er "maar" zeven).

Broodjes en water mee en in de schaduw of zon genesteld op het Lions Dive strand onder "ons" zwembad.
Daar kwam al snel de familie Heijboer (van Babette) op het strand naast ons zitten.
Allemaal het water in, en Daan kon weer heerlijk met iedereen knuffelen.



Even douchen, haartjes in de krul en toen togen Rick, Coen en Loes naar Mambo Beach voor het happy hour met mojitos voor de halve prijs. Halverwege het avondeten kwamen ze even langs om hun honger aan tafel te stillen, en na een sessie met een aantal zonnebrillen uit Loes haar uitgebreide collectie gingen ze opnieuw naar Mambo Beach. Of we Rick zijn bed alvast maar uit wilden klappen.......



Morgen sessie zes van de dolfijntherapie, en aansluitend een workshop over massage.
Tot morgen!
Ellen Loes Coen Rick Daan Tom

zaterdag 29 juni 2013

family swim

Eindelijk was het dan zover: de familieleden mochten met de therapiedolfijn spelen!
Een heerlijke ervaring, vooral hoe Papito zich aanpastte aan ons. Met Rick, Ellen, Loes en Coen op normale snelheid; met Tom bijna stil in het water. Wat een inlevingsvermogen!
Klik hier voor de fotoreportage

Daan had het in het sea aquarium zo naar zijn zin met Nathan, dat hij ons helemaal niet is komen bekijken.
Kon hij ook niet jaloers worden, zoals de vorige keer.


Na de family swim gelunchd bij "ons" zwembad, en daar lekker gezond, gezwommen en gelezen.


Rick haalde een hamburger en kipsaté voor Daan en hem, Loes en Coen gingen op Mambo Beach eten, en Ellen en Tom gingen naar Hemingway om zich door topkok Ramon Beuk te laten verwennen.
Het was heel persoonlijk; Ramon kwam bij alle tafels langs kennismaken en een kort gesprekje houden, en liep steeds rond om te vragen hoe je de gerechten vond. Elk van de vijf gangen werd door Ramon voorafgaand uitgebreid besproken, en ook de sommelier mocht de wijn toelichten die hij voor het wijnarrangement bij dat gerecht had uitgekozen.
Op een van de foto's zie je Ramon Beuk de laatste hand leggen aan het sucadevleesgerecht op Tom's bord.


Erg leuk, lekker en Tom was blij dat hij zijn wandelstok meehad voor de terugweg (al moest hij nog wel uit de branding gered worden door een serveerster).


Lieve Christa en Annet,
Het zijn niet de beloofde berg oesters, de grote kreeft en de bellen Blue Curacao, maar voor ons kwam het behoorlijk dicht in de buurt van een godenmaal.

Liefs en geniet van jullie vrije zondag,
Daan Loes Coen Rick Ellen Tom

vrijdag 28 juni 2013

therapiedag 5; op de helft

Hallo lieve lezers en terugschrijvers,

Wat is het hier toch heerlijk vertoeven, en wat sneu om te horen dat wij hier alleen het mooie weer hebben.
Het zij jullie ook zo gegund. Hopelijk krijgen jullie wat warmte mee van onze foto's.

De fotoserie begint met een impressie van de gezelligheid voordat de therapeuten de kinderen ophalen. Daan kreeg de pet en zonnebril van Ferenc, vader van Milan, en die Daan's bril. Later liet Milan's zus Bente Daan haar pet passen, en Lars wilde graag de tas-TV van Daan kijken. Uiteraard bleef Babette, niet in beeld, ook vandaag niet ongeknuffeld.
Klik hier voor de foto's

In het eerste filmpje laat Papito drie prachtige backflips zien, als vrije oefening aan het eind van de therapie.
Het tweede filmpje toont opnieuw het bij alle kinderen favoriete dolfijnsurfen, maar nu duidelijker in beeld.
Klik hier voor de filmpjes

Alweer op de helft van de therapie, maakte Ricarda de balans op. Daan groeit met elke therapiedag, zijn concentratie en hoe hij deelneemt en scoort in de therapieruimte, op het dock en in het water met Papito.
Met verschillende oefeningen wordt Daan's zelfstandigheid getest en bevorderd. Ook probeert Ricarda Daan dagelijks aan te laten geven hoe hij zich voelt door middel van emotieplaatjes.

Wij leren ook nieuwe technieken waarmee we Daan's lichaamsonrust kunnen onderdrukken. Je ziet dat dit bij de oefeningen Daan helpt te focussen op wat van hem gevraagd wordt. Dit onderdrukken kost Nathan geen enkele moeite.

Morgen om 11.45 uur de family swim, wanneer de familieleden met de therapiedolfijn van hun kind in het water mogen. De therapiekinderen worden ondertussen vermaakt in het aquarium.

's Avonds splitsen we ons in drieën. Rick en Daan gaan samen eten, Loes en Coen gaan uit eten om hun vierjarig samenzijn te vieren, en Ellen en Tom gaan romantisch bij Hemingway aanschuiven bij het Live Cooking 5-gangen diner met TV-kok Ramon Beuk.

Vóór de therapie hadden Matthias Krieger en Tom overleg over het te behalen succes met de Brucker BioFeedback methode.
Matthias heeft alleen ervaring met behandeling van aandoeningen aan de grote hersenen. Na het lezen van Tom's ziektebeeld heeft hij zijn bedenkingen over het succes van zijn methode voor een dergelijke aandoening aan de kleine hersenen.
Tom denkt tot morgenmiddag na over doorgaan of niet.
Matthias heeft nog twee opties aangedragen: meer en gerichtere fysiotherapie in Nederland en contact opnemen met collega-CDTC fysiotherapeut Sebastian over toepassing van de PNF therapie. Tom heeft ondertussen maandagmorgen een afspraak met Sebastian.
Toevallig dat Tom's fysiotherapeut in Enkhuizen ook Sebastiaan heet.

Ook nog een foto van het project van Coen op het aanrechtblad. Het glas is ondertussen al over de helft met kokosmelk gevuld.


Vandaag kregen we bericht dat we vermeld staan op de website van Stichting Energy4All. Op het feest vanwege ons 25-jarig huwelijk heeft de inzameling voor deze stichting 1390 Euro +70 Euro aan nagekomen donaties opgebracht. Een prachtbedrag!
Klik hier voor het bericht op de website van Energy4All

Fijne zaterdag!
Rick Coen Loes Daan Ellen Tom

donderdag 27 juni 2013

therapiedag vier

Lieve volgers,
Wat een enthousiaste reacties ontvingen we op het verslag van Daan's derde therapiedag!
Hij was dan ook wel heel bijzonder, zo vanaf het dock.

Vandaag was het weer afzien vanaf ons gebruikelijke uitkijkpunt, en dus zijn er ook minder foto's genomen. Ook de gelinkte filmpjes zijn van mindere kwaliteit dan gisteren, maar toch maar opgenomen.
Klik hier voor twee nieuwe filmpjes

De bijgesloten serie foto's bevat naast foto's van vandaag ook een aantal niet eerder gebruikte foto's.
Klik hier voor de fotoserie

Vanmorgen heeft Tom een workshop van psycholoog Paul -therapeut van Lars- bijgewoond over opvoeding en bekrachtiging/beloning.
Heel leerzaam en in elk gezin toepasbaar. Meer workshops volgen komende week. We gaan ze alle bezoeken.

Morgenmiddag overleg met Matthias over wat hij met zijn Brucker Biofeedback methode voor Tom kan betekenen. We zijn benieuwd.
Zaterdag om 11.45 family swim, wanneer drie van ons met Papito mogen zwemmen, en Daan wat anders gaat doen.



Tot morgen,
Loes Ellen Daan Coen Rick Tom

woensdag 26 juni 2013

therapiedag drie

Hoi lieverds,
We zitten nog na te trillen van de emoties. Wat een genot om alles vanaf en naast het dock mee te mogen maken!
Dat levert ook nog mooie plaatjes op. Klik hier voor het fotoalbum

Klik hier voor drie video's van therapiedag 3

's Ochtends gesnorkeld en langs de vloedlijn gespeeld; voor aanvang van de therapie wilden de ouders de kinderen die van 13.00 tot 15.00 uur therapie hebben, samen op de foto. Je ziet Lars, Daan, Babette en Milan.




Tot morgen!
Daan Coen Rick Loes Ellen Tom

dinsdag 25 juni 2013

therapiedag twee

Lieve bloglezers,
Wat doet het ons goed om al jullie enthousiaste reacties te lezen. Ga vooral zo door.

In de binnentherapie lieten Ricarda en Nathan Daan dit keer vragen beantwoorden met behulp van een ja-knop en een nee-knop.
Daan vond dit leuk, en deed het goed.

In het water was het weer dolle pret met Papito. Daan knuffelde hem weer uitbundig, en daar zaten er vast wel een paar van Kevin tussen.
Met het zwemmen ging het er ook vrolijk, maar wel geconcentreerd aan toe.
Daan mocht kiezen van een script met 20 foto's zo groot als die van Daan's spraakcomputer. Hij koos voor overgooien met een bal.



Klik hier voor een kort filmpje

Om 17.00 uur hadden we in het Dolphin Suites hotel een afspraak met Matthias Krieger, fysiotherapeut bij het Curacao Dolphin Therapy Centre. Vier jaar geleden had Matthias de zogenaamde Brucker Biofeedback Methode bij Daan uitgeprobeerd. Zonder succes, want Daan vond die plakkertjes op zijn benen en armen maar niets.
Omdat Matthias de methode ook bij Tom wil uitproberen, liet hij Daan kijken hoe het er bij Tom aan toeging. Ook nu moest Daan geen plakker op zijn lijf, dus laten we het bij Daan zitten, en overleggen Matthias en Tom donderdag hoe verder te gaan.
Voor meer over de Brucker Biofeedback Methode, klik hier
Kevin, Jordy, Monique en Dion: jullie krijgen de hartelijke groeten van Matthias.

Meteen daarna maakten de gezinnen die deze twee weken therapie volgen kennis met elkaar en met alle therapeuten, dolfijntrainsters en assistent-therapeuten. Heel gezellig, en voor Daan kans om weer dicht bij Babette zijn, op wie hij duidelijk een oogje heeft.


Morgen mogen we achter het dock meekijken naar de therapie. Omdat Daan op het verste dock therapie heeft, zijn wij ook het verst van het dock verwijderd, en is het moeilijk de beelden dichtbij te krijgen. Morgen verwachten we premium beelden te schieten.

Het met airco en ijsblokjes koelen van de laptop was een Enkhuizer Almanak-achtige oplossing. De oplossing om de filmpjes op de weblog te krijgen vereiste meer computerkennis en kwam dus niet van Tom, maar van Coen. Handige jongen!

Tot morgen,
Tom, Ellen, Daan, Rick, Loes en Coen

maandag 24 juni 2013

Daan's eerste therapiedag

Daar istie dan, de grote dag!
Mogelijk gemaakt door die groep van stoere wielrenners met kleine, goede harten: Ronald, Marcel, Martin, Frank, Michel, Nils en Dennis. Wat zijn we jullie elke dag weer dankbaar voor al dit moois!

Wat hebben we er allemaal naar uitgekeken, en wat hadden we jullie graag de aanblik van dat overgelukkige koppie van Daan geschonken!
Om 10.30 uur eerst kennisgemaakt met de andere gezinnen waarvan hun kind van 13.00 tot 15.00 uur therapie krijgt.
Daarna eieren met spek van Loes en Coen gegeten, en op naar het CDTC voor het voorgesprek met de duitse therapeute Ricarda en de groningse assistent-therapeut Nathan.
In perfect Nederlands heeft Ricarda samen met ons de doelstellingen voor de komende tien therapiedagen opgezet.

Daarna namen Nathan en Ricarda Daan mee naar binnen voor een half uur "droge" therapie. In het nagesprek hoorden we dat Daan aan de hand van picto's Nathan mocht uitleggen wat ze gingen doen in welke volgorde. Nathan is pas vier dagen op Curacao, en Daan had dus meer ervaring dan hij.

Daarna met de andere drie Nederlandse kinderen Milan (dock 1), Babette (dock 2) en Lars (dock 3) naar de docks, de dolfijnen en dolfijntrain(st)ers. Daan zwemt bij dock 4 met dolfijn Papito (jawel, Kevin) en trainster Else.

Daan begon in het water meteen met Papito aan alle kanten te knuffelen van blijdschap.
Volgens Ricarda was Daan in het water blij, geconcentreerd en luisterde hij goed naar haar.
Daan en ook wij genoten vooral van de wakeboard oefening waarbij Papito Daan en Ricarda razendsnel voortduwde.
Op het dock wilde Daan niets missen van wat Papito in zijn pauze deed, dus moest zijn hoofd regelmatig bijgedraaid worden tijdens de concentratie oefeningen van Ricarda en Nathan.




Klik hier voor de video

Dat het moeilijk is een computer draaiende te houden bij tropische temperaturen, showt onze nooit opgevende operator u in de bijgaande foto's: hoe koel ik een laptop bij een airco-apparaat en bovenop een doos ijsklontjes. Het werkt echt!


Tot morgen met hopelijk weer een leuk filmpje.
Kijk ook nog naar de berichten van zaterdag en zondag. De beloofde filmpjes staan daar nu ook op.

Liefs van Daan, Rick, Coen, Tom, Ellen en Loes

zondag 23 juni 2013

de laatste rustdag

Hallo Nederland,

Het blijft hier maar mooi weer. Goed insmeren dus.
Veel in en rond het zwembad gelegen en boekjes gelezen.



's Avonds naar Mambo Beach om wat te eten. Er is heel veel in aanbouw, maar de grote bar was duidelijk af; daar stonden alle mensen.
We kozen om weer bij Hemingway te eten, waar het buffetavond met muziek van Los Compadres was. Gezellig, met daarna chillen op de loungebanken.
Klik hier voor het filmpje

Morgen gaat het gebeuren, Daan kan niet wachten. Blijf ons volgen!
De filmpjes van dit weekend houden jullie tegoed. Er wordt aan gewerkt.

Groeten,
Ellen, Loes, Coen, Rick, Daan en Tom

zaterdag 22 juni 2013

zaterdag zwemdag

Zaterdagmorgen togen we met zijn allen naar het strand bij Hemingway. Hier hebben Rick, Loes en Tom gesnorkeld en Ellen met Daan een stuk het water ingelopen. Best stoer van Daan, want echt warm was het water niet.
Klik hier voor het filmpje

Daarna heerlijk gegeten en Amstel Bright gedronken bij Hemingway, met een bedelende leguaan om onze tafel, die uit wanhoop zelfs op Rick zijn stoelzitting wilde klimmen.


Om twee uur splitsten we ons: Rick, Ellen en Daan gingen naar ons zwembad om Daan zijn nieuwe zwembril uit te proberen.


Loes, Coen en Tom gingen met het Lions Dive busje naar Willemstad. Loes en Tom hebben Coen heel wat van Punda en Otrabanda laten zien. Daarbij zou Tom stoer met wandelstok over de pontjesbrug lopen, maar klampte al snel aan Loes vast, want wiebelen dat deed hij, die brug!
Lekker met de bevolking van Curacao bij een zeer vriendelijke gastheer van een van de restaurantjes in de oude markt gegeten: roti met citroensap. Zo lekker!

Terug in Lions Dive was Daan aan het chillen. Ook van luieren en zwemmen kun je moe worden.
Nog één rustdag en dan kan Daan aan de bak. We hebben er allemaal zin in.


Liefs van Daan, Coen, Ellen, Tom, Loes en Rick

vrijdag 21 juni 2013

bijkomen van de overtocht

Hallo lieverds,
Dank dank dank voor de vele en hartverwarmende reacties op onze weblog!

Na een heerlijke nachtrust en ontbijt op ons terras gingen we het zwembad in. Wat was dat lekker!


's Middags naar het Sea Aquarium gelopen en eventjes de sfeer geroken en dolfijnen gekeken.



Daan en Tom gingen naar het appartement terug, en de boodschappenploeg werd met het busje naar de supermarkt gebracht.
Loes bakte daarna pannenkoeken met spek voor ons allemaal en stortte na het eten daarvan, en het naar bed brengen van Daan in slaap.
De anderen volgden niet veel later.

Relaxte groeten vanaf een zonnig en warm Curacao.
Daan, Coen, Loes, Rick, Ellen en Daan