vrijdag 28 juni 2013

therapiedag 5; op de helft

Hallo lieve lezers en terugschrijvers,

Wat is het hier toch heerlijk vertoeven, en wat sneu om te horen dat wij hier alleen het mooie weer hebben.
Het zij jullie ook zo gegund. Hopelijk krijgen jullie wat warmte mee van onze foto's.

De fotoserie begint met een impressie van de gezelligheid voordat de therapeuten de kinderen ophalen. Daan kreeg de pet en zonnebril van Ferenc, vader van Milan, en die Daan's bril. Later liet Milan's zus Bente Daan haar pet passen, en Lars wilde graag de tas-TV van Daan kijken. Uiteraard bleef Babette, niet in beeld, ook vandaag niet ongeknuffeld.
Klik hier voor de foto's

In het eerste filmpje laat Papito drie prachtige backflips zien, als vrije oefening aan het eind van de therapie.
Het tweede filmpje toont opnieuw het bij alle kinderen favoriete dolfijnsurfen, maar nu duidelijker in beeld.
Klik hier voor de filmpjes

Alweer op de helft van de therapie, maakte Ricarda de balans op. Daan groeit met elke therapiedag, zijn concentratie en hoe hij deelneemt en scoort in de therapieruimte, op het dock en in het water met Papito.
Met verschillende oefeningen wordt Daan's zelfstandigheid getest en bevorderd. Ook probeert Ricarda Daan dagelijks aan te laten geven hoe hij zich voelt door middel van emotieplaatjes.

Wij leren ook nieuwe technieken waarmee we Daan's lichaamsonrust kunnen onderdrukken. Je ziet dat dit bij de oefeningen Daan helpt te focussen op wat van hem gevraagd wordt. Dit onderdrukken kost Nathan geen enkele moeite.

Morgen om 11.45 uur de family swim, wanneer de familieleden met de therapiedolfijn van hun kind in het water mogen. De therapiekinderen worden ondertussen vermaakt in het aquarium.

's Avonds splitsen we ons in drieën. Rick en Daan gaan samen eten, Loes en Coen gaan uit eten om hun vierjarig samenzijn te vieren, en Ellen en Tom gaan romantisch bij Hemingway aanschuiven bij het Live Cooking 5-gangen diner met TV-kok Ramon Beuk.

Vóór de therapie hadden Matthias Krieger en Tom overleg over het te behalen succes met de Brucker BioFeedback methode.
Matthias heeft alleen ervaring met behandeling van aandoeningen aan de grote hersenen. Na het lezen van Tom's ziektebeeld heeft hij zijn bedenkingen over het succes van zijn methode voor een dergelijke aandoening aan de kleine hersenen.
Tom denkt tot morgenmiddag na over doorgaan of niet.
Matthias heeft nog twee opties aangedragen: meer en gerichtere fysiotherapie in Nederland en contact opnemen met collega-CDTC fysiotherapeut Sebastian over toepassing van de PNF therapie. Tom heeft ondertussen maandagmorgen een afspraak met Sebastian.
Toevallig dat Tom's fysiotherapeut in Enkhuizen ook Sebastiaan heet.

Ook nog een foto van het project van Coen op het aanrechtblad. Het glas is ondertussen al over de helft met kokosmelk gevuld.


Vandaag kregen we bericht dat we vermeld staan op de website van Stichting Energy4All. Op het feest vanwege ons 25-jarig huwelijk heeft de inzameling voor deze stichting 1390 Euro +70 Euro aan nagekomen donaties opgebracht. Een prachtbedrag!
Klik hier voor het bericht op de website van Energy4All

Fijne zaterdag!
Rick Coen Loes Daan Ellen Tom

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wederom GEWELDIG. Het lijkt ons ook fantastisch hoor Daan, op een surfplankje worden geduwd.

Hopen dat ze voor Tom ook iets kunnen betekenen, al was het maar een heel klein beetje.

Nu uitkijken naar de family swim en leuke uitjes voor vandaag !

Geniet er van en ga zo door. Erg leuk, het blog met foto's en film. We maken het een klein beetje mee, samen met jullie.

Lieve groet,
Marcel, Nicole, Cas en Sam

de Croontjes zei

Lieve allemaal

Wat zien we jullie toch genieten op de foto's en Filmpjes, geweldig!! Op het filmpje van Daan en het surfen zie je Daan achterom kijken, zo van komt Papito er aan??
Heerlijk, en de hoepel is ook erg leuk.Waren bij Kevin ook echt favorieten!!Heel veel plezier met de family swim vandaag.
Het schijnt dat wij hier nu eindelijk ook eens mooi weer gaan krijgen... Het wordt wel eens tijd ook!
Tot de volgende keer
liefs Monique, Dion, Jordy en Kevin

Anoniem zei

Wat is het weer leuk om Daan nog steeds zo te zien genieten op alle filmpjes en foto's! Ook erg leuk om te lezen wat jullie allemaal nog naast de dolfijntherapie doen. Jullie hebben het er maar druk mee! Voor Tom ook nog weer lastige beslissingen om te maken, maar volg jullie gevoel! Veel succes weer met alle therapieën en geniet van het samen zijn!

Groetjes, Esther