zaterdag 1 juni 2019

Therapiedag 5 (alweer)

Goedemorgen volgers,

Vanmorgen kwamen Stephanie's moeder en jongere zus meekijken naar Daan's therapie.
Natuurlijk mochten ze vooraan staan om Stephanie goed aan het werk te kunnen zien. Ze zaten vol vragen, die Ellen graag beantwoordde, dus het werd een gezellige boel op de tribune.
Daan deed gigantisch zijn best, en kreeg ook een kus van Nubia.
In het nagesprek met ons vertelden Deni en Stephanie dat ze binnen, voorafgaand aan het zwemmen met Nubia, een diepgaand gesprek met Daan hadden gehad over wat pubertijd met je lijf doet. Daan bleef geconcentreerd en actief meedoen, en het onderwerp leek hem zeer aan te spreken.

Geen foto's van de therapie dit keer, want beide fotografes zijn na de heerlijke hamburgers van Rick en Wendy even op bed gaan liggen om tegen 23.00 uur nog steeds te slapen.
Een paar sfeerfoto's van de weg naar het CDTC van Rick dan maar.


Voordat de therapie begon, volgden de dames en Tom een workshop Sensorische Integratietherapie (SI) van Ricarda, Daan zijn therapeute in 2013. Toen Daan Ricarda op weg naar de binnentherapie ontmoette, herkende hij haar meteen, en kreeg ze een dikke knuffel en zelfs een kus.
Deze workshop was de theorie achter de workshop van Bibi eerder deze week. Bijzonder leerzaam en vol eye openers voor ongebruikelijk gedrag en tips wat wij zelf aan SI kunnen (laten) doen in Nederland.

De middag na de lunch splitsten we ons in 2 groepen. Daan bleef met Rick en Wendy op Lions Dive chillen en zwemmen.


Ellen, Loes en Tom pakten de Lions Dive bus van 14.00 uur naar Willemstad voor 3 uurtjes stadten. Over de pontjesbrug van Punda naar Otrabanda, en terug na een heerlijke fruitshake en koffie bij Starbucks.


De hele week is het hiernaast op Mambo Beach al kermis. De standaard kermisdeuntjes kunnen we allemaal al meezingen, en vanavond was het ook nog Foute Avond qua muziek. De hele avond pret!
Om het te vieren werd onverwacht een groot vuurwerk afgestoken. Mooi!


Morgen om 10 uur staat autoverhuurbedrijf Noordstar met een 8-persoons Suzuki APV bij de receptie, waar we gaan proberen met zijn zessen en Daan's rolstoel in te passen.
Als dat lukt, gaan we zaterdag en zondag over het eiland en naar de stranden.

Morgen meer. Nu als laatste naar bed.
Ayo!

5 opmerkingen:

Maud zei

Lieve familie. Alweer een week voorbij wat gaat dat toch veel te snel. Ik zie wel dat jullie weer super hard genieten en Daan super zijn best doet. Wat leuk dat Bibi daar ook nog is. Doe haar de groetjes van ons zij was de therapeut van Lars de laatste keer daar. Geniet er nog van lieverds mooi om alles weer zo mee te beleven. Veel liefs Maud en fam🐬

Monique zei

Goed gewerkt Daan, toppertje hoor!
We genieten van jou.
En nu vandaag lekker op pad met de auto.
Goed weekend!

Rina zei

Iedere ochtend bij het wakker worden kijk ik eerst wat er op jullie blog staat, wat een heerlijk begin om de dag te starten met het lezen van jullie enthousiaste verhalen en het zien van de prachtige foto's waarop jullie allemaal zo zichtbaar genieten!
super bedankt voor het delen daarvan met ons,
ik geniet mee!! liefs Rina

Annie zei

Lieve allemaal,
Wat is het prachtig om te zien hoe Daan geniet! En jullie natuurlijk ook. Elke dag kijken we uit naar jullie enthousiaste verhalen en foto’s en genieten een beetje mee. Liefs, Dirk-Jan en Annie.

Dion zei

SuperDaan gaat er volop tegenaan, ga zo door topper. Leuk om even naar Willenstad te gaan, blijft prachtig daar met de handelskade, de pontjesbrug, punda en otrabanda. Lekker blijven genieten met zn allen. Ben wel benieuwd naar de kleur van het Suzuki busje (toevallig goud of zilver, die hebben wij toen 2 jaar geleden gehad) 😃😂🤫👍