dinsdag 7 juli 2009

Daan's 2e therapiedag

Bedankt voor de lieve reakties op Daan's inderdaad voor ons ook overweldigende en emotionele eerste therapiedag.

Vanmorgen zijn oma en opa, Rick en Lisanne, Loes en Tom naar Willemstad gegaan. We hebben alle toeristenstraten doorgelopen, zijn langs de drijvende markt met fruitstalletjes en boten met versgevangen vis in Punda gelopen, over de pontjesbrug naar Otrabanda, en hebben daar in Ellen's favoriete supermarkt brood gekocht.

We waren mooi op tijd terug voor de therapie. Daan en Ellen waren thuisgebleven en hadden daar van elkaar en het zwembad genoten.

Tom en Ellen hebben eerst een workshop bijgewoond van Matthias over de Brucker biofeedback methode. Deze probeert met behulp van sensoren en een computerprogramma kinderen te stimuleren bepaalde spieren in- of te ontspannen die tot nu toe geblokkeerd blijven. Als dit lukt, wordt dit op het computerscherm voor de kinderen zichtbaar, en is dan een stimulans om te ontwikkelen. Donderdag na de therapie krijgt Daan zijn proefsessie met Matthias om te zien of dit wat voor hem is.

Daarna direkt naar dock 1, waar Daan en Li-na al weer druk bezig met elkaar waren. Ook nu weer stormde Daan meteen enthousiast op Li-na af, wat zo goed is om te zien. Astrid liet Daan in het water met zijn benen ontspannen op Li-na's buik of rug meesurfen, ze voelde dat Daan's lijf ontspande en rust kreeg.

Op het dock ging ze verder met de mondmotoriek, het puntje van zijn tong aanraken, en rond zijn mond trillen. Ook vond Daan de spiegel weer leuk, waarmee Astrid Daan zich bewust van zijn mondbewegingen probeert te maken. Ze zag hem al een beetje zijn tong uitsteken. Toppie! Door met een kwastje en een hard borsteltje Daan's benen te masseren, bracht Astrid Daan tot rust op het dock, terwijl hij lekker in de armen van Eef lag.

In de nabespreking kwam naar voren dat ons toppertje veel inzet en enthousiasme toont, overal voor in is en de opdrachtjes goed begrijpt en uitvoert.

Toen nog een ijsje in het Sea Aquarium gegeten en de zeeleeuwenshow gezien. Daarna naar het happy hour in het Dolphin Suites hotel, waar we kennis maakten met alle CDTC therapeuten en de andere 15 -alleen maar Duitse- gezinnen die deze twee weken therapie volgen. Daan had voornamelijk aandacht voor Lale, een vijfjarig duits meisje dat gelijktijdig met Daan therapie heeft. Een nieuwe liefde?
We kregen nog een rondleiding door een suite en de studio van Dolphin Suites, een mooi en modern hotel.

Met veel plezier kijken we uit naar morgen, na weer zo'n bijzondere dag met veel mooie momenten.

13 opmerkingen:

Monique zei

Hoi lieve familie, wat een enthousiasme, het spettert van het scherm, ik ben zo blij voor jullie dat het allemaal zoooo goed gaat en nu al zo'n resultaat, echt SUUUUUUUUUUUUUUPER om te lezen!!!! Wij zitten hier lekker in de regen dus niet meer klagen dat het zo warm is hahahaa, ennuh beroemde muziekman las ik in de aftiteling hahaha! Nou geniet maar weer lekker verder volgens mij hebben jullie straks een hele nieuwe Daan en ja misschien wel een schoondochter erbij...hahahaaa
Heeel veel liefs en plezier! dikke kus van Mo

Cindy zei

Hallo familie,
Wat hebben jullie ons weer verblijd met een heerlijk filmpje. En goed om te lezen dat het zo'n goed effect heeft op Daan...Heerlijk....
Gisteren bij Dave en Let nog ff de film van 3 jaar geleden bekeken. Wat een verschil in mannetje...zo groot alweer.
Gisteren ook menig traantje weg moeten wegen met een collega bij het vorige filmpje!!!
Veel plezier nog, maar dat gaat volgens mij zeker lukken..
Liefs Cindy

Anoniem zei

hallo allemaal,
de eerste dingen die ik 's ochtends doe: krantje lezen, broodje eten, koffie en thee drinken èn ff kijken hoe het gaat bij jullie... Het ontoert mij om te zien wat er allemaal gebeurt. Zo dichtbij was ik eigenlijk nog nooit... Leef met jullie mee en ik geniet ervan!
X van Karin.

Suus en Ewald zei

Lieve Tom, Ellen, Rick, Lisanne, Loes, T.T., Ome Klaas en toppertje Daan,

Wat een mooie filmpjes!en wat doet Daan het goed!! Leuk om te zien en te lezen dat iedereen volop aan het genieten is! Complimenten voor de muziek overigens!
Veel plezier vandaag weer op het prachtige eiland, wij genieten heerlijk mee!
Kijk nu alweer uit naar het filmpje morgen!

Dag lieve schatten!
Liefs, Ewald, Suus, Roos X en Mels

Sanny zei

Lieve familie,
Héél veel plezier en succes daar!
Het ziet er prachtig uit, en wat doet Daan het geweldig!

Veel liefs,
Sanny

Dave Letty en kids zei

Geweldig!!! Samen met Maggy het filmpje bekeken en zij vindt het ook bijzonder om te zien dat de dolfijn de bal naar Daan brengt...
Maggy is natuurlijk gek op ballen, dus dat maakt indruk.
Zo interessant om over alle therapiemogelijkheden te lezen. Zijn heel benieuwd hoe Daan erop zal reageren donderdag. We hopen ook zo dat Daan bij thuiskomst de beker van Maggy leeg kan drinken in plaats van Maggy Daan zijn beker... Daan: go for it.
Maggy zegt: kus geven en opschrijven, dus hier komt ze: dccdfjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdedeeecceceeeceeeeeeeccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccedddddddddddddddddddddddddddddd dbddbbddbdbdbdbddddddddddddbbdbbddbbddbdbbbddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd bbfbbf bffb bff fbvbfbfffffbb! Klaar!

Veel plezier met je Duitse vriendinnetje en je kan altijd Loes vragen om te vertalen ;-)

Dikke kus aan allemaal van ons alle 4

Anoniem zei

lieve Daan en alle anderen,

Wat prachtig om te zien hoe Daan geniet van de dolfijn en wat hij in het water allemaal kan.
Ik kreeg 'n traantje toen ik dit zag, zo mooi!!
Heerlijk dat jullie er zo genieten en dat iedereen hier er ook een beetje bij kan zijn!
Compliment voor het verslag en de foto's en filmpjes, erg mooi om het zo te volgen.

Nog heel veel mooie dagen en liefs van ons allemaal, groetjes Maria.

Emmie zei

Hallo dolfijnengangers,

Het ziet er allemaal fantastisch uit!Zoveel positieve berichten en dat al na 2 dagen.
Geniet er maar lekker van.

Emmie en Han

Annelot zei

Hee lieverds!
Echt heel erg leuk om dit alles te zien, dikke smakkerd voor DaanBanaan en geniet ervan!
Liefs,
Annelot

Oma Boot en Oma Kootje zei

Hallo familie
Wat geweldig leuk dat jullie het zo naar je zin hebben.Om van daan maar niet te spreken!!We hebben genoten van de filmpjes muziek en jullie verhalen!
We zouden graag even om een hoekje willen kijken!!Blijf genieten zodat wij jullie kunnen volgen!!
Nog heel veel plezier en dat de tijd maar niet te snel zal gaan..
dikke kus voor jullie allemaal Oma Boot en Oma Kootje

Oma Boot en Oma Kootje zei

Lieverds ik kwam er als computernerd achter dat ik de eerste dagen de berichten naar mezelf had gestuurd!!Maar nu voor we zelf weggaan nog even een reactie.Wat een fun daar op Curacao
het is top om te zien Daan wat een setje ben jij met Li-na.Neem je haar straks mee dan kan ze vast heerlijk in het Ijsselmeer zwemmen!Blijf ervan genieten lieverds El wat zal je je heerlijk voelen(snotter)Water genoeg om alles te lozen!!Tot gauw wie weet lukt het om onderweg te loeren naar jullie verhalen en filmpjes Liefs Anja

Rob zei

Hallo vakantiegangers
Leuk om te zien dat Daan geweldig aan het genieten is. Mag hij die dolfijn straks mee naar huis nemen kunnen wij er ook eens mee gaan zwemmen.
Nella en ik vinden het ook fijn om te lezen dat jullie er ook van genieten. Nog een leuk detail d.m.v deze weblog lees ik ook wat reacties van mijn familie. Dus Sanny, Monique groetjes van Rob & Nella Lantinga

Dion zei

Mooie belevenissen in Willemstad en Daan doet het fantastisch, ga zo door !! We zullen proberen de komende dagen te blijven volgen, afhankelijk van de internet-verbinding hier....
Hartelijke groetjes van Kevin, Jordy, Monique en Dion.