zaterdag 11 juli 2009

family swim en de brute bussen 11 juli

Spannende dag vandaag, want de family swim stond op het programma. Eerst nog even afkoelen in ons zalige zwembad. Opnieuw kreeg Daan gezelschap van de 5-jarige Charlie, en mocht hij zelfs zijn zwemvliezen uitproberen.
Om 11.00 uur werden Tom en Rick bij de receptie opgehaald door iemand van Budget Car Rental. Bij het Avila hotel even verderop konden we een Toyota Hi-Ace van met plaats voor 12 personen meenemen. Deze werd ter plekke tot "de brute bus" omgedoopt. Rick kon het niet laten het inparkeren onder het raam voor zijn rekening te nemen, alhoewel je hier pas op je 23e een huurauto mag besturen.

De family swim bleek alleen voor echte broertjes, zusjes en ouders. Alhoewel eerder beloofd, ging Ellen daarom niet mee en gaf haar plekje aan Lisanne. Loes, Lisanne en Rick hadden een heerlijke tijd in het water, en oma, Ellen en Tom mochten op het dock aaien en zoenen met Li-na. De tranen stroomden weer rijkelijk, ook bij Daan, die het zeer oneerlijk vond dat hij niet mocht zwemmen en aaien met ZIJN Li-na.

Daarna togen we met de brute bus naar Willemstad, waar we eerst de mega-Albert Heijn opzochten om te zien tot hoe laat die open was (elke dag van 8.00 tot 20.00 uur dus). Daarna even verderop naar de Tamanacostraat in de wijk Biesheuvel, waar Lisanne in het één-na-laatste huis rechts zou zijn verwekt. Klopt het Emmy en Geert?
Toen naar Hato airport, waar we bij Budget Car Rental moesten melden dat de schuifdeur van de brute bus niet op slot ging. Dit vond de medewerker ook, en hij wisselde de bus meteen om voor een donkergroene van hetzelfde model: de brute bus 2 dus.
Alle familie, rolstoel, rollator en zwemtassen overgezet en weer verder westelijk, naar Kaap Sint Marie, na een jungletocht voorbij het flamingoreservaat en het dorpje St.Willibrordus (een tip van dolfijnentrainster Lisa).

Even lekker gezwommen en gesnorkeld en daarna weer terug via Albert Heijn naar Lions Dive. Daarbij twee keer over de hoge autobrug van Punda naar Otrabanda, omdat die zo'n fantastisch uitzicht in het donker biedt.

Zoals je op de linker foto van Daan zien kunt, was hij al aardig moe. We hebben hem dan ook nog tijdens het avondeten naar bed gebracht, waar hij direkt in slaap viel.

Morgen gaan we met de brute bus 2 naar de kruidentuin van Dinah Veeris en de struisvogelfarm. Uiteraard zullen we hierbij de andere mooie plekken op de oostkant van het eiland zeker bezoeken.

13 opmerkingen:

Rob zei

Goedemorgen vakantiegangers
Indrukwekkend om te zien hoe jullie met de dolfijn om gaan. Dit is natuurlijk een ervaring die vergeet je nooit meer. Gelukkig heb wij ze ook een keer tijdens een duikvakantie ontmoet en mee gesnorkeld. Ook is het leuk om jullie tripjes te volgen, omdat wij er ook een keer zijn geweest. Bekende plekjes dus. Veel plezier vandaag Groetjes Rob & Nella

Maggy zei

k.kl99999999999999999999999uuuuuuuuuuuuu h uyyllllllkjjjnnlp00 g bhhygtgggbbfbfgggggggggggggggggfdb dbffffffffffffffffvcccxxxxxvvvvvvv vvvbbbbnbbbbbbbbbbbnnnnnnnnnnnnnnn nnmn nbnnnbbbbbbbbbbbbbbbbbbb b

PFAFFIE OE AH!!
We zitten nu aan de ontbijttafel een uitgebreid ontbijt te verorberen. Ondertussen even de weblog checken en de foto's kijken. Net zo heerlijk als het ontbijt....
Dikke kus.

Suus zei

Hallo allemaal,

Nou dat was wel geweldig zo te zien! Wat een ervaring voor jullie, grote kids.
Maar ik ik denk voor jullie (schoon)ouders en TT en ome Klaas ook! Hier in Hoogkarspel kreeg ik al een brok in mijn keel!
Veel plezier vandaag met jullie Brute Bus 2 Tour!!

Kus, Suus

Anoniem zei

Hallo familie,
Wat een mooie verhalen wederom en zeer leuke filmpjes....
Nog heeeeeeeel veel plezier
Liefs Cindy

elsvlaming@hotmail.com zei

Hallo allemaal. Wat hebben jullie het geweldig daar zeg. Ziet er allemaal heel mooi uit. En de eerste week zit er al weer op!!
Het zal iets zijn waar jullie nog lang aan terug zullen denken. Geniet nog lekker de komende week.
Veel liefs van Ad en Els en de kids

Emmie zei

Hoi allemaal,

Het is het juiste huis!Maris heeft daar als babietje rondgekropen en Sannetje zwom in mijn buik!Toch even kippevel om te zien.Het is ook heerlijk om jullie allemaal zo blij en gelukkig te zien.We gaan nu naar oma ze wordt 80.Daar is tante Joke om afscheid te nemen voor haar jaar Amerika.Kunnen we gelijk deze weblog laten zien!
Jullie avonturen op het eiland kunnen ze dan ook volgen.
Dikke knuffel
Emmie,Han en Maris

Monique zei

Hallo vakantiegangers, wowwww dat zag er weer gaaf uit zeg!!! Het zal wel lachen geweest zijn in de brute bus hahaa, toch een beetje "thuis"boodschappen doen dus hihi Wie van jullie gaat er een struisvogelritje maken??? Jij toch niet Tom dan kan je meelopen met die lange benen van je hahaha.
Wij zijn gisteravond met een paar van het werk ff bruut te stappen geweest, was weer super gezellig, hadden weer dat laatste biertje niet moeten nemen natuurlijk maar we hebben een top avond gehad en lekker gedanst dus nu maar heeeeel ernstig chillen hahaha, ik leer het ook nooit..........
Nou ik kijk alweer uit naar morgen!
Liefs van MO

Anoniem zei

hey lieverds!
ik volg jullie op de voet,super om jullie allemaal zo te zien genieten!!
de muziek wordt ook al leuker haha
liefs,

Anoniem zei

bovenstaand berichtje is dus van mij ha groetjes, Rina

Monique zei

Hoi, hier ben ik nog even, heb net zoovenirs gekeken, t was net of ik naar een verslag van jullie zat te kijken :o) In deze aflevering zag je een baby dolfijn geboren worden, wowwwww dat is ook mooi om te zien zeg! Dat wilde ik nog even kwijt :o) liefs van MO

peter-roy zei

Hai vakantiegangers, prachtig om dit allemaal te lezen elke keer opnieuw. Hele ervaring hè voor de anderen om nu ook eens dichtbij die geweldige dolfijn te komen en aan te raken. Goeie tip geweest om naar st. Willibrordus te gaan. Hebben wij toen 3 weken mogen wonen. De struisvogelfarm zal jullie zeker bevallen. Probeer op een ei te gaan staan, het zal je verbazen dat dat lukt.
Groeten Peet en de meiden.

Mien en Kees zei

Hallo allemaal,
Even een berichtje uit de Dirk Wierengastraat.
Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan!
Alles is hier onder controle. Al jullie huizen staan er nog goed bij.
We vinden het prachtig dat we alles zo goed kunnen volgen.
Prachtig dat opa(ome) Klaas dit allemaal mee kan maken.
Geniet tot de laatste dag, elke minuut!

We leven met jullie mee,

Groetjes,
tante Mien en ome Kees.

Dion zei

Hallo happy family ! Na enkele dagen weer even (nou ja even....) bijgelezen. Geweldige verhalen en prachtige foto's, het geluk spat er gewoon vanaf. Tom, de complimenten voor de blog en zeker ook voor de filmpjes. Hopelijk hou je nog wel wat tijd over voor een biertje aan de bar bij Mambo of Hemingway !! Altijd prachtig om de family swim weer te zien en heel leuk dat jullie met het busje (komt zo) op stap zijn geweest. Geniet er nog even van daar, het is zo weer voorbij... Hebben jullie ons nog gezien op Zoovenirs bij de Dolphin Dive ? Wij hebben het gisteren vanuit Frankrijk 'live' kunnen zien via de sateliet TV van neef Arthur. Warme groeten vanuit Frankrijk en veel succes in de 2e week van Kevin, Jordy, Monique en Dion Croon uit Heiloo.