donderdag 16 juli 2009

Daan's 9e therapiedag

Voor Leny en de andere nachtkijkers: helaas lukt het ons niet om de filmpjes al voor middernacht nederlandse tijd op de weblog te krijgen. Het verkleinen en monteren lukt ons niet voor het avondeten, zodat het zoals nu dan al snel twee uur tot half drie nederlandse nacht wordt.

Vandaag begon de dag met een heerlijke regenbui terwijl we in ons zwembad lagen. Oma zocht bescherming onder de kap van de zonnestoel; Daan, Ellen en Tom lieten de regen in het zwembad over zich heen komen. Zeer on-Nederlands, want het blijft gewoon warm.

Deze therapie mochten de families in delen op en achter het dock plaatsnemen om de kinderen van dichtbij te bewonderen. De foto's werden dit keer door Lisanne genomen; Rick filmde de therapie van begin tot eind met de ouderwetse camera met cassettes.

Tweede fotograaf Tom was er dit keer niet bij, want hij volgde binnen een workshop in het duits over verschillende therapieën in Duitsland en daarbuiten. Zeer leerzaam voor de voortzetting van wat Astrid hier met Daan qua mondmotoriek en ademhaling opgestart heeft.

Daan was deze therapie zeer alert en ontspannen, waardoor alles lukte. Goed zichtbaar op de foto's dit keer is het gebruik van picto's (geplastificeerde eenvoudige plaatjes) waar Daan een oefening uit kiezen kan. Li-na krijgt vervolgens het kaartje dat Daan gekozen heeft in zijn mond, en brengt deze naar de trainster.

Onderweg naar het appartement eindelijk de eerste leguaan op Lions Dive gezien. En als er één over de brug is, zie je meteen de tweede, en later zelfs nog een derde!
Daarna naar Mambo Beach gelopen om souvenirs te kopen. Terwijl we voor het podium stonden, brak er opnieuw een hoosbui los, waarop het hele strand wegrende om te schuilen. Tom ging bij het radiostation Dolfijn FM binnen om er een T-shirt voor Daan te kopen, maar helaas hadden ze zijn maat niet.

In het filmpje een spontane kleine dance party, en het waarschijnlijk laatste optreden van Jort, de opblaasrups. Daan volgde alles vanaf het balkon met oma's camera.

Ook nog een foto van Rick's succes. Het is hem gelukt om een hier gevonden kokosnoot met een keukenmes te klieven, en wat van de kokos te eten.

7 opmerkingen:

Mo zei

Hoi lieverds, ziet er zoals gewoonlijk allemaal weer top uit, wat gaaaaf die leguanen zeg! Jullie hebben gewoon een privé zwembad!!!!!!! Die Jort is toch bijna net zo geweldig als Li-na hoor hahaha ik zou zo een duik in het filmpje willen nemen, wat heerlijk allemaal!
Wat leuk dat Daan een therapie uitkiest en dat Li-na die dan wegbrengt, wat zijn die visjes slim zeg!
Hier is het gelukkig ook weer butweer, lekkere regenbuien en op dit moment (8 uur 'smorgens) onweert t ook nog, blehhhhh ik wil ZONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
Hé bah voor jullie komt het eind alweer in zicht, ik hoop zo dat Daantje zo vooruit blijft gaan, wat een heerlijk kereltje is het toch!
O ja Rick dat is niet verkeerd zo een kokoosnootje klieven :o)
Hier alweer lekker laatste dagje en dan weer lekker weekend, het blijft waarschijnlijk regenachtig het weekend dat is wel weer jammer maar goed, ik zal evengoed wel genieten denk ik hihi.
Wens ik jullie weer veel plezier en tot morgen!
Liefs van Mo

Abswoude zei

Goedemogen "buren"

Dat kan je zeker zeggen toeval.
We hebben genoten gister vanaf het balkon van het zwemfeest van de kids.
Alleen die disco hebben we gemist,haha.
Voor jullie vandaag de laatse dag, zakdoeken mee, dat is hard nodig, maaaar genieten de laatste mooie momenten met de dolfijn.

Zoals je ziet we zijn al vroeg uit de veren, Marc was al om 05:00 aan het rondlopen, en vond het tijd om op te staan.
Groetjes Van hiernaast

Abswoude zei

Hier nog even de buren
Dit is de site van de stichting waar
ik het over had.

http://www.support4specials.nl

Kunnen jullie even kijken.

Gr Joke

Unknown zei

Lieve Tom en Ellen,
Na een eerdere mislukte poging van deze computer nitwit alsnog een berichtje. Ik volg iedere dag jullie wel en wee, net als onze andere Syngenta-collega's en geniet op afstand volop van alle mooie en goede dingen, die jullie samen (!) beleven. Dit neemt niemand jullie meer af. Nog vele fijne dagen toegewenst en blijf ons bestoken met verhalen, films en foto's .
Anneke Visser

Dave Letty en kids zei

Vanuit de Bakkerstraat weer een berichtje van ons. Wat goed om te zien dat Daan zo lekker ontspannen was en dat alles goed is gegaan. Leuk ook om dat te zien met de picto's.
We hadden graag een dansje mee gedaan met jullie spontane disco, zeker omdat Ellen zo losjes in de heupen is ;-)
Er zullen wel heel wat traantjes vloeien vandaag. Daan, je geeft toch wel een hele dikke kus aan de liefste en beste dolfijn van de wereld?!! Ook van ons. Vergeet ook Astrid niet!
Wanneer gaan we de "blote-billen-vis" in het zwembad zien, Rick en/of Loes en/of Lisanne en/of oma Tiny??!!
We wachten met spanning af.
Dikke kus van ons viertjes.

Anoniem zei

Hallo daar allemaal, ik had vanochtend al een berichtje achter gelaten, dacht ik, maar ik vergat weer eens wat aan te klikken, zo blijkt nu. Ik meldde eigenlijk dat het iedere ochtend zo lekker wakker worden is met de verhalen, foto's en filmpjes. Heb ik zojuist een tukkie gedaan, word ik er nog een keer mee wakker..... Het is fijn om te zien hoe jullie allemaal genieten. Die Daan, stralend in het water. Het lijkt overigens net alsof er geen andere gasten zijn daar rond het zwembad. Lekker, lekker. Laatste therapie middag op dit moment, sla het op in het geheugen om nooit meer te vergeten! Groet en kus van Karin.

DeCroontjes zei

Ondanks de tropische regenbuien toch een prima dag gehad zo te zien. Mooie foto's van de leguanen en de gekliefde kokosnoot, in 1x doormidden geslagen toch wel he ? Ook het dansje en de waterpret in het zwembad zagen er fantastisch uit, life is good when you are having fun ! Vermaken opa en oma zich daar ook een beetje ?