maandag 6 juli 2009

De eerste therapiedag

Hallo lezers,

Hij zit erop: de eerste dolfijntherapiedag van Daan, en wat een ervaring!

Eerst voorgesteld aan assistent-therapeut Eef, en een uitgebreid intakegesprek met Daan's therapeute Astrid Schrama over Daan's mogelijkheden, karakter en onze wensen met de therapie. Onze doelstellingen voor deze therapieweken zijn werken aan Daan's zelfstandigheid, zijn mondmotoriek en zijn concentratie. Astrid is het hiermee eens.

Ondertussen zocht Eef samen met Daan zijn wetsuit uit, en liepen we daarna met de hele familie naar de plek waarvandaan we de therapiesessie op het dock konden volgen. We hadden alle geluk van de wereld: wij konden in de schaduw staan, en Daan had zijn therapie op dock 1, precies onder onze ogen. Dichterbij kan niet.

Daan had vanaf het eerste moment alleen maar aandacht voor dolfijn Li-na. Hij wilde maar aaien, kussen en naar Li-na kijken.
De therapie op het dock, waarbij Astrid met een stokje op Daan's gezicht trilde, vond hij leuk. Astrid liet Daan met een spiegel naar zijn mond kijken om hem bewust te laten worden wat hij daarmee kan, zoals tong uitsteken en kusjes geven, wat nu nog moeilijk voor hem is.
Ook wreef ze met een rubberen bal met uitsteekseltjes over zijn benen, en merkte dat hij daar heel gevoelig voor was. Daarom liet ze de dolfijn Daan tegen zijn voetzolen door het water voortduwen.
Na afloop bespraken we met Astrid hoe wij beiden het ervaren hadden, en bleek dat iedereen de combinatie Daan met Li-na een prachtige match vond. Li-na is een jonge, speelse dolfijn met pit, die graag met actieve kinderen speelt.

We waren allemaal aangeslagen door onze emoties, en zijn daarna op het balkon met een wijntje en toastjes gaan zitten, lekker. Daarna nog gezwommen in het zwembad met Jort de opblaasrups van Lisanne, allemaal nog even opgefrist.
Na het eten dook Daan moe en voldaan in zijn bedje om te dromen van Li-na.

Geniet van de film, en tot morgen.
Liefs van ons allemaal

15 opmerkingen:

Cindy zei

Hallo familie,

Een schitterend filmpje. Wat een interactie tussen die twee. Wat zullen jullie genoten hebben!
Elke ochtend kijk ik op mijn werk eerste of er een berichtje geplaatst is.... (ssst niet doorvertellen zal mijn baas niet blij mee zijn hihi)heerlijk om jullie zo te kunnen volgen. Geniet er van!!
Liefs Cindy

Monique zei

Hoi allemaal,

Wat geweldig!!!!!!!!! Nu al zo een succes, ik leef zo met jullie mee! En ik doe net als Cindy, elke ochtend eerst de weblog checken en dan pas kijken of er werk is hahahaa, ga zo door en jullie schrijven fantastisch, zo levendig het is net of je het live meemaakt!
Veel plezier nog!
Kus van Mo (oh ja Tommie je weet toch wel dat ik het ben hihi NGLYMO)

Anja zei

Wat geweldig Daan jouw samen met dolfijn Li-na te zien!!Met een beetje fantasie is het net of we er allemaal bij zijn!!De verdere familie op de eerste rang,en dan te bedenken dat er nog vele dagen volgen..Liefs Anja

Lennard zei

Hoi Daantje,

Goh, stoer joh, wat een mooie belevenis en wat een avontuur !
Geniet er lekker van, enne ... ik blijf je verhalen volgen en lezen, dus wel blijven schrijven hé.
Doe maar de groetjes aan papa, mama, opa en oma en natuurlijk Rick en Loes van me hoor.

Lennard Vrijland

Coen zei

echt heel leuk filmpje, ik hou jullie site gewoon elke dag bij haha.

groetjes,
coen

Maggy zei

k 6hpujih8o,kl 7k,,,,,, hjghhdjfkycmnjmnbhierf'
Kortom: Wow!
X Maggy

Dave Letty en kids zei

Lieve Daan,
wat is Li-na lief!! En wat doe je het goed! Was het lekker met je voetjes tegen Li-na aan? We kijken nu al weer uit naar de volgende beelden! Gisteravond hebben we de DVD bekeken van het zwemmen 3 jaar geleden. Die hebben we bij je thuis opgehaald. En wat was je daar nog klein... Heerlijk om je zo te zien genieten.
Dikke kus van ons

annet zei

jeetje, wat fantastisch om te zien. ik krijg er een brok vanin mijn keel, hij geniet zo ontzettend! En respect voor die dolfijnen, wat een intelligente dieren he? Ze hebben gewoon een bepaalde gave dat ze dit allemaal aanvoelen. echt super om te zien!!!

xxx

Dirk zei

Lieve allemaal!
Met kippevel hebben we net de eerste beelden bekeken van Daan en Dolfijn Li-na. Wat ziet dat er goed uit! Fijn te zien en te lezen dat jullie het goed hebben, fijn dat het goed gaat met opa Klaas!
We denken aan jullie en volgen jullie belevenissen op de voet, een dikke kus van ons drietjes en een pakkerd van Hidde voor Daan!!!

yvonne zei

Super!!!!wat een mooi filmpje, en alweer tranen, wat zijn we toch een jankers!

Rina zei

ppffff....wat super om Daan zo te zien genieten!!! de tranen lopen over mn wangen..het is jullie zo gegund!!
liefs, Rina

Annelijn zei

wat mooi! fijn dat Daan zo geniet!

Liefs,
Annelijn

Nel Goos zei

Wat ontroerend, Daan met die dolfijn, het zijn mooie filmpjes en een mooie omgeving.Tiny, was de cocktail lekker, geniet er maar van samen met je kinderen en Klaas.

Hgr,Nel Goos.

Dion zei

We kunnen ons een klein beetje voorstellen hoe deze dag was. Altijd een beetje emotioneel, de dolfijntherapie blijft toch een klein wondertje. Alleen maar kijken en dan ook nog zo dichtbij, daar word je heel gelukkig van !!
De verslagen zijn tot nu toe fantastisch en jullie krijgen heel veel reakties, helemaal top dus. Blijven genieten, want het is zo weer voorbij. Groetjes DeCroontjes.

Anoniem zei

Wat een aandoenlijk en mooi gezicht hoe Daan reageert op Li-na,dat raakt me wel.

groetje sascha